Jak naložit maso na grilování

Jak naložit maso na grilováníLéto je v plném proudu a kromě moře, koupání a nespočtu letních sportů k létu samozřejmě patří i nejrůznější mejdany a sešlosti, které jsou často spojeny s grilováním. Pokud se ale rozhodneme grilovat, je třeba maso dopředu náležitě připravit neboli naložit a to minimálně 3 hodiny předem, lépe však alespoň 24 hodin. Občas se lze setkat s tím, že někdo griluje maso rovnou bez jakéhokoliv okořenění či marinádování, nicméně každý správný kuchař vám doporučí maso naložit, neboť tím jeho chuť umocníte a uspokojíte tak i ty největší gurmány. Pojďme se tedy podívat, jak naložit maso na grilování.

Jak naložit maso na grilování

Marinádu lze namíchat z nejrůznějších surovin a ingrediencí. Pokud z hlediska surovin nejste na grilování připraveni, vystačíte si i s pouhým olejem, grilovacím kořením a česnekem. Dle chuti můžete přidat i sůl, nejrůznější koření a bylinky jako oregano, rozmarýn, chilli, citronovou šťávu, různé omáčky nebo třeba i med. Důležité je během míchání marinády kontrolovat její chuť, abyste ji nepřesolili.

Pokud máte marinádu namíchanou tak do ní ponořte maso a dejte to do ledničky na 12-24 hodin. Poté už zbývá ta nejpříjemnější část – vytáhnout maso z ledničky a začít grilovat. Pokud se rozhodnete v průběhu grilování maso sem tam potřít marinádou, nic tím nezkazíte. Naopak. Nyní již víte, jak naložit maso na grilování, tak mě již zbývá jen popřát vám dobrou chuť!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *