Jak připravit makrelu

Jak připravit makreluMakrela je svěží, chutnou rybou, kterou je snadné vařit a díky nízkému obsahu tuku a hojnosti živin je také nesmírně prospěšná pro lidské tělo. Existuje mnoho způsobů, jak připravit tento populární mořský plod. Podívejme se na pár tipů, jak získat co nejvíce chuti z této zdravé ryby.

Smažené makrely

Usmažit makrelu na pánvi je jedním z nejběžnějších způsobů, jak připravit makrelu. Do vyhřáté pánve nalejte trochu oleje popřípadě lze alternativně použít i kousek sádla. Umístěte filety makrely na pánev tak, aby byly kůží dolů. Podle chuti osolte a opepřete. Po 5 minutách filety makrely otočte a smažte dalších 5 minut.

Pečené makrely

Makrely lze ale i upéct v troubě. Dejte filety makrel kůží dolů a dochuťte je solí, pepřem nebo jiným kořením na mořské plody. Na vrch můžete přidat ještě kousek másla, aby Vám makrela nevyschla a pečte po dobu asi 10 minut nebo dokud se kousky ryby nezačnou snadno rozpadat při nabírání vidličkou.

Grilované makrely

Tato ryba se ale skvěle hodí také pro grilování. Makrelu grilujte nejprve kůží dolů, po asi 5 minutách (tato doba závisí na výšce nad ohněm a intenzitou ohně) ji otočte a ogrilujte i druhou stranu. Opět platí, že jídlo je hotovo když se ryba po kontaktu s vidličkou začne rozpadat. Pokud dáváte přednost lehčí grilované chuti, můžete filety grilovat i v alobalu, proč ne.

Salát z makrely

Sálat z makrely je skvělým pokrmem, který se hodí zejména pro horké letní měsíce. Podobně jako v předchozích případech připravte makrelu buď v troubě nebo na pánvičce. Poté přidejte listový salát, oblíbenou zeleninu, citrusovou zálivku nebo dressing a výtečný sálat je hotov!

Možností, jak připravit makrelu, je zkrátka mnoho. Někdy příště se můžeme podívat třeba na to, jak připravit uzenou makrelu, pomazánku z makrely atd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *